Principe en kenmerken van polymeer zelf-terugkrijgt zekering

July 16, 2018

De traditionele beschikbare zekering doet dienst als overstroombeveiligingelement en kan slechts eens worden beschermd en moet na de zekering worden vervangen. wegens zijn zelf-terug te krijgen kenmerken, de zekeringen van de polymeerautomatische terugstelling (PPTC) kan in één keer worden geïnstalleerd en worden opnieuw gebruikt. Als nieuw type van overstroombeveiligingelement, bereikt het more and more toepassingen in lijnbescherming.

 

het werk principe

De polymeer zelf-terugkrijgt zekering is samengesteld uit een polymeermateriaal en geleidende deeltjes. In normale omstandigheden, vormen de geleidende deeltjes een ketting-vormig geleidend kanaal in het materiaal van de polymeermatrijs, en het apparaat wordt gehandhaafd in een low-impedance staat wanneer een te sterke intensiteit (zoals een kortsluiting) in de kring voorkomt. De hitte door de grote stroom wordt geproduceerd veroorzaakt het polymeermateriaal om zich snel uit te breiden, snijdt het ketting-vormige geleidende kanaal, en de componentenveranderingen van lage impedantie af in hoge impedantie, blokkeert de kring, beschermt de lading, en na de fout wordt verwijderd, krimpt het polymeermateriaal automatisch en het geleidende kanaal aangaande de verbinding, de component zelf keert naar zijn oorspronkelijke staat terug, waarbij het doel van „hergebruik wordt bereikt, geen behoefte die te vervangen, voor eens en voor altijd“. (Het het werk principe wordt getoond in Figuur 1, 2

Installatiemethode

Zelf-terugkrijgend hebben de zekeringen geen polariteit en kunnen in reeks met AC of gelijkstroom-voedingen worden gebruikt. De de automatische terugstellingszekeringen van Shanghai WAYON zijn beschikbaar in een verscheidenheid van opzettende opties met inbegrip van licht, zet het tussenvoegsel of de oppervlakte op.

Hoe te kiezen

(1) bepaal de volgende gegevens en de eisen ten aanzien van de werkende lijn:
1. Neem het gemiddelde van het werken huidig (i) en werkend voltage (v) (geen behoefte als piek te beschouwen)
2. De omgevingstemperatuur (t) van de gebruikte component (de mogelijke temperatuurstijging zou moeten worden in acht genomen)
3. De daling van het componentenvoltage/weerstandsvereisten
4. De vereisten van de actietijd. Bijvoorbeeld, is het vereiste van de beschermingstijd van USB60950 voor USB3.0 dat de foutenstroom minder dan 8A binnen 5 seconden is.
(2) selecteer een productreeks volgens de V-waarde (V ≤ Vmax), de I-waarde (I ≤ Ih) en de installatiemethode.
(3) controleer de temperatuur-holding de huidige Ih-correspondentielijst van de reeksproducten, de holdings huidige waarde vindt beantwoordend aan de reeks producten onder de omgevingstemperatuurt waarde, en één of verscheidene modellen vindt waarin de Ih-waarde groter dan of gelijk aan de het werk huidige waarde is. Dit is een alternatief beschikbaar model.
(4) test de bovengenoemde modellen die aan de vereisten overeenkomstig de vereisten van (1) voldoen en het beste model bepalen.

Effect van omgevingstemperatuur op holdingsstroom en trekkerstroom (het)

Zowel zijn de holdingsstroom als de trekkerstroom variabelen met betrekking tot de omgevingstemperatuur, die als omgevingstemperatuurverhogingen worden verminderd. De verminderingsverhouding wordt getoond in Figuur 3.

Verband tussen werkende tijd en omgevingstemperatuur en stroom

De snelheid van zelf-terugkrijgt zekeringen varieert met omgevingstemperatuur en huidige stroom. De hogere omgevingstemperatuur of de grotere stromen betekenen snellere werkende tijden. Zoals aangetoond in Figuur 4.

De zelf-terugwinningskenmerken van de weerstandswaarde
Nadat de macht-weg fout verdwijnt, keert de componentenweerstand snel naar de aanvankelijke waarde terug. Figuur 5 toont de terugwinningskenmerken na verloop van tijd van de weerstand van de automatische terugstellingszekering.